Zapraszamy na warsztaty serowarskie

17 października 2019 | Aktywizacja i Integracja

Ser biały. Warsztaty serowarskie

W imieniu Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie oraz Lokalnej Grupy Działania „ZIELONE SIOŁO” serdecznie zapraszamy na szkolenie warsztatowe pn. „Dobre Praktyki Przetwórcze – zagrodowe przetwórstwo mleka”, które odbędzie się w dniu 24 października 2019 r. o godz. 10.00 w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Lubiejewie, przy ul. Klonowej 4.

Szkolenie kierowane jest do wszystkich zainteresowanych, w szczególności do prowadzących działalność rolniczą w zakresie produkcji mleka.

Uczestnicy zapoznają się z praktyczną umiejętnością wytwarzania serów podpuszczkowych oraz z ekonomicznymi aspektami takiej działalności. Ma to szczególne znaczenie w przypadku prowadzenia przez rolników sprzedaży w ramach rolniczego handlu detalicznego. Serowar p. Krzysztof Jaworski omówi historię produkcji serów od czasów najdawniejszych do współczesnych, opowie o znaczeniu tej działalności i pożytkach płynących z umiejętności przetwarzania mleka w ramach własnego gospodarstwa domowego.

Program szkolenia – pobierz

[et_pb_posts_agsdcm category_id=”12″ show_author=”off” show_comments=”off” date_format=”j F Y” hover_overlay_color=”rgba(0,52,125,0.71)” hover_overlay_icon_color=”#ffffff” hover_overlay_icon=”%%71%%” _builder_version=”4.6.1″ _module_preset=”_initial” header_text_color=”#0069fc” subheader_text_color=”#ffffff” main_title_text_color=”#0069fc” main_body_text_color=”#000000″ main_body_font_size=”12px” list_title_text_color=”#0069fc” border_color_all=”#0069fc”][/et_pb_posts_agsdcm]
Podobne artykuły w kategorii Aktywizacja i Integracja
Skip to content