Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze na obszarze LGD „ZIELONE SIOŁO” powiększyła się o nowych członków

26 września 2020 | Aktualności, Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Od 2018 r. nie ustajemy w budowaniu Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze na naszym terenie i co roku staramy się o wpisanie na listę kolejnych wytwórców.

Z radością informujemy, że Sieć dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze na obszarze LGD „ZIELONE SIOŁO” powiększyła się o nowych członków. Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego zaakceptował nowe wnioski i wpisał kolejnych wytwórców unikatowych specjałów kulinarnych. Certyfikaty Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze otrzymali:

Pani Anna Gawlik właścicielka Gospodarstwa edukacyjnego Sielski Dom i Ogród z miejscowości Stara Złotoria (gm. Zaręby Kościelne), oferująca smakołyki kulinarne z dodatkiem lawendy tj.: lemoniada lawendowa, ciasteczka z lawendą oraz lawendowy syrop. Do ich wytwarzania używa składników swojej produkcji, lub od lokalnych, dbających o jakość dostawców,

Pan Tomasz Dąbrowski z Gospodarstwa Pasiecznego w Prostyni (gm. Małkinia Górna), specjalizujący się w produkcji wysokiej jakości naturalnych miodów tj.: miód wierzbowy, mniszkowy, wielokwiatowy, akacjowy, faceliowy, lipowy oraz miód spadziowy. Miody pozyskiwane są w pasiekach zlokalizowanych w rejonie czystym ekologicznie, z daleka od dróg i zabudowań, w pobliżu rezerwatu Mokry Jegiel.

[et_pb_posts_agsdcm category_id=”12″ show_author=”off” show_comments=”off” date_format=”j F Y” hover_overlay_color=”rgba(0,52,125,0.71)” hover_overlay_icon_color=”#ffffff” hover_overlay_icon=”%%71%%” _builder_version=”4.6.1″ _module_preset=”_initial” header_text_color=”#0069fc” subheader_text_color=”#ffffff” main_title_text_color=”#0069fc” main_body_text_color=”#000000″ main_body_font_size=”12px” list_title_text_color=”#0069fc” border_color_all=”#0069fc”][/et_pb_posts_agsdcm]
Skip to content