Gala wręczenia certyfikatów i tablic członkostwa w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

21 maja 2019 | Aktywizacja i Integracja, Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Gala wręczenia certyfikatów

W dniu 9 maja br. w Centrum Olimpijskim w Warszawie odbyła się uroczysta Gala wręczania certyfikatów i tablic członkostwa w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze nowym członkom.

Dołączyli do niej kolejni zgłoszeni przez LGD „ZIELONE SIOŁO” wytwórcy z naszego terenu: Pan Krzysztof Jóźwik właściciel Domu Wczasowego NADRZECZE w Broku, oferujący smaczną kuchnię opartą na tradycyjnych przepisach, Pan Andrzej Sosiński z Gospodarstwa agroturystycznego „Stary Młyn” i hodowla ryb w Ołtarzach Gołaczach (gm. Nur), zajmujący się hodowlą ryb, które od lat wędzi według starej receptury, Państwo Anita i Mariusz Mierzejewscy z Gospodarstwa Ekologicznego z Wiśniewa (gm. Ostrów Mazowiecka), w którym produkują sery miękkie i twarde z mleka krowy rasy polskiej czerwonej, Państwo Danuta i Jacek Grabowscy właściciele Gospodarstwa Agroturystycznego DAJANA w Broku, specjalizujący się w tradycyjnej polskiej kuchni opartej na świeżych i ekologicznych produktach.

Warto przypomnieć, że Dziedzictwo Kulinarne jest symbolem wyjątkowej żywności lokalnej. Promuje tradycje oraz dziedzictwo kulturowe regionu. To gwarancja dla konsumenta, że oferowana żywność jest wysokiej jakości i jednocześnie charakteryzuje się tradycyjną metodą produkcji. Dziedzictwo Kulinarne Mazowsza zrzesza 114 producentów, w tym ośmiu z obszaru LGD „ZIELONE SIOŁO”.

[et_pb_posts_agsdcm category_id=”12″ show_author=”off” show_comments=”off” date_format=”j F Y” hover_overlay_color=”rgba(0,52,125,0.71)” hover_overlay_icon_color=”#ffffff” hover_overlay_icon=”%%71%%” _builder_version=”4.6.1″ _module_preset=”_initial” header_text_color=”#0069fc” subheader_text_color=”#ffffff” main_title_text_color=”#0069fc” main_body_text_color=”#000000″ main_body_font_size=”12px” list_title_text_color=”#0069fc” border_color_all=”#0069fc”][/et_pb_posts_agsdcm]
Skip to content